088-4226-088 info@haco.nl

Neon reparatie en onderhoud

Een breuk in het glas van uw neonlichtreclame?  Geen probleem. Alle neon is te repareren, restaureren en reviseren. Een neon reparatie die bij ons word binnen gebracht, word allereerst opgetekend. Met een UV-licht waardoor de fluorescerende poeder oplicht, wordt vervolgens de kleur van het te repareren stuk glas bepaald. Aan de hand van eventuele kwikrestanten is te zien of een neon gas of argon gas is gebruikt. Het eventueel aanwezige kwik word opgevangen en het systeem word gespoeld en daarmee ontdaan van alle oude poeder, gedroogd en gerepareerd.

Het systeem word hierna weer gesuspendeerd d.m.v. de Phillips suspensiemethode. Vervolgens word het systeem gedroogd en in de oven gelegd die op een temperatuur gebracht wordt van ca 450 °C. Dit proces zorgt ervoor dat alle onreine stoffen worden verbrand. Zodra het systeem is afgekoeld, kunnen de elektroden worden aangezet (gesmolten) waarna het geheel op de pomp word aangesloten en onder een vacuüm heet gestookt word (gebombardeerd met hoog voltage). Als de elektroden roodgloeiend zijn geworden, gaat het vacuüm geheel open. Wanneer het neon systeem is afgekoeld, word (aan de hand van de kleur die het neon systeem moet hebben) argon of neongas toegevoegd. Hierna word het systeem afgesmolten van de pomp en blijft het 24 uur aan een inbrandraam hangen totdat het zijn juiste intensiteit heeft bereikt.

Na onderhoud is uw neonsysteem is weer zo goed als nieuw. De helderheid is weer op peil en het glas kan weer voor een volle levensduur gebruikt worden!