088-4226-088 info@haco.nl
dak lichtbak

Lichtbakken

Van standaardlichtbak tot gevelreclame in contour; er is veel keuze op het gebied van lichtreclame.
Om al de verschillende mogelijkheden nog beter te laten zien vertelt Haco lichtreclame op deze site over de verschillende lichtbakken en de bijbehorende technieken.

Standaard lichtbak

Vormlichtbak

Lichtbak met achterliggend plexiglas

Lichtbak met doorgestoken letters

Techniek van deze tijd

Vroeger werden lichtbakken vaak verlicht middels inwendig gemonteerde TL-buizen. Tegenwoordig worden bijna alleen nog hoogwaardige LED’s gebruikt. Het resultaat: een duurzamere verlichting die minder ruimte inneemt, minder warmte produceert en dus zuiniger is. Met LED’s is het mogelijk geworden om relatief ondiepe lichtbakken goed te verlichten. Omdat LED’s overal in passen kunnen ook complexere vormen overal egaal worden verlicht. Kleuren en witvlakken komen beter uit en het contrast neemt flink toe. De zuivere kleur van de ledverlichting zorgt ervoor dat kleuren exact blijven en niet de gelige gloed krijgen die kenmerkend is voor veel oudere lichtreclames.

Kwaliteit staat voorop
Al onze lichtbakken worden uit hoogwaardig aluminium gemaakt, waarbij de inwendige constructie en een aluminium omkasting voor stevigheid zorgen. De lijst kan worden geopend waardoor onderhoud mogelijk is. Ook is de beplating met het design vaak makkelijk verwisselbaar, waardoor een lichtbak bij het wijzigen van logo of naamsvermelding niet altijd geheel vervangen hoeft te worden.

Lichtbak met ronding

Lidl Den Haag

Voor Lidl hebben wij deze speciale lichtbak ontwikkeld. Het bestaat uit een aluminium achterkap en een in vorm gezette acrylaat kap. De kap is voorzien van een hoogwaardige folie. Deze lichtbakken van Lidl lopen doorgaans over de hele voorzijde van de winkel boven de ramen voor een goede zichtbaarheid. De Lidl zal hierdoor niet snel voorbijgelopen worden.

Vorm Lichtbak

C&A Eindhoven

Ook bij de restyling van C&A is Haco Lichtreclame betrokken. De logo’s van C&A zijn zowel dubbel- als enkelzijdig uit te voeren. De fondplaten zijn eerst gezeefdrukt en vervolgens in een schaal-vorm gezet. De in-vorm gefreesde lijst houdt de schaal tegen de aluminium lichtbak in contour-vorm gedrukt. De speciaal hiervoor gekozen LED verlichting zorgt uiteindelijk voor de juiste uitstraling.

Lichtbak met doorgestoken letters

Telecombinatie IJsselstein

De lichtbakken van Telecombinatie zijn met hun doorgestoken letters inmiddels een bekende in het straatbeeld. De onverlichte achtergrond gaat mooi op in de architectuur. De transparante doorgestoken letters zijn helder verlicht en zorgen voor een mooi contrast. Door het gebruik van hoogwaardige translucent folie worden strakke kleuren bereikt.

 

Lichtbak rond

De Beren Houten

Voor Landelijke horecaketen De Beren  levert Haco al enkele jaren alle gevelreclame. In die periode werd de huisstijl flink aangepast en het design vereenvoudigd. Neon maakte plaats voor LEDs Indirecte verlichting van de logodelen zorgt ervoor dat de warme uitstraling behouden blijft en strooilicht wordt beperkt.

In de slideshow hierboven een mooie selectie lichtbakken, welke in de loop der jaren door geheel Nederland zijn geplaatst.