088-4226-088 info@haco.nl

Standaard Lichtbakken

Het meest voorkomende type lichtbak is de variant met een recht profiel. Deze lichtbak is geschikt voor vele standaardtoepassingen op gevels, vooral op plekken waar op praktische wijze een lichtreclame moet worden toegepast. Voordelen: Relatief lage productiekosten tegenover een groot scala aan mogelijkheden op het gebied van belettering en kleur.

Standaad lichtbak

Lichtbak onverlicht

Standaard lichtbak verlicht

Lichtbak verlicht

Detail Lichtbak

Detail lichtbak

Een rechte lichtbak kan in principe tot 4 meter lang uit één deel worden gemaakt. Willen we langere geveldelen verlichten, dan bestaat de mogelijkheid de beplating van naden te voorzien. Als alternatief kunnen meerdere losse lichtbakken strak naast elkaar worden geschakeld.

Het rechte aluminiumprofiel van deze lichtbakken is in elke gewenste RAL-kleur te spuiten. In dat profiel wordt een lichtdoorlatende plexiglas plaat, de fondplaat, geschoven waarop in zelfklevende folie een lay-out (tekst, logo en/of beeldmerk) is aangebracht. De zelfklevende folies zijn in een breed assortiment te leveren, waarbij keuzes kunnen worden gemaakt in kleur, kwaliteit, mate van lichtdoorlatendheid en glans. Door toepassing van speciale block-out folie op de achterzijde zijn ook delen van de lichtbak donker te maken. Zo kunnen bepaalde delen van het design geaccentueerd worden terwijl storend strooilicht wordt beperkt.

Designs kunnen ook in Full-colour op zelfklevende folies worden geprint. Op deze wijze kunnen PMS-nummers welke niet in het standaardspectrum zitten ook goed benaderd worden. Ook kunnen bijvoorbeeld logo’s met kleurverloop, foto’s en speciale kleuren op deze manier geproduceerd worden.