088-4226-088 info@haco.nl

Lichtbak in vorm

Soms doet een rechte standaard lichtbak het ontwerp niet ten goede. Dat kan te maken hebben met het design of met de beschikbare ruimte. In die gevallen kan een lichtbak in contourvorm uitkomst bieden. Dit type lichtbak kan in bijna elke gewenste vorm worden gemaakt. Mede dankzij de introductie van LED-verlichting zijn de mogelijkheden voor het maken van lichtbakken in vorm enorm verbeterd. Door het toepassen van LEDs kunnen de vele contourvormen uitstekend egaal worden verlicht.

Lichtbak in vorm

Vormlichtbak onverlicht

Lichtbak vorm met LED verlichting

Vormlichtbak verlicht

Verlichte vormlichtbak

Detail vormlichtbak

Een lichtbak in contourvorm is technisch gezien nagenoeg gelijk aan een doosletter. De aluminium achterzijde wordt evenals de plexiglas voorzijde in de gewenste vorm uitgefreesd, en dan voorzien van een opstaande rand om zo de diepte te krijgen. Om het geheel body te geven wordt de lichtbak aan de voorzijde voorzien van een aluminium contourlijst rond de plexiglas plaat.

De aluminium zijkanten en de contourlijst van deze lichtbakken kunnen in elke RAL-kleur worden gespoten. In dat profiel wordt een lichtdoorlatende plexiglas plaat geschoven waarop in zelfklevende folie een lay-out (tekst, logo en/of beeldmerk) is aangebracht. De zelfklevende folies zijn in een breed assortiment te leveren, waarbij keuzes kunnen worden gemaakt in kleur, kwaliteit, mate van lichtdoorlatendheid en glans. Door toepassing van speciale block-out folie op de achterzijde zijn ook delen van de lichtbak donker te maken. Zo kunnen bepaalde delen van het design geaccentueerd worden terwijl storend strooilicht wordt beperkt.

De lichtbak in vorm kan op dezelfde wijze van een layout worden voorzien als een standaardlichtbak. In de contourlijst wordt een lichtdoorlatende plexiglas plaat gemonteerd waarop in zelfklevende folie een design kan worden aangebracht. Dat kan tekst zijn, maar ook een logobeeldmerk of een foto. Door gebruik te maken van lichtdichte folie op de achterzijde zijn ook delen van de lichtbak donker te maken. Zo kunnen accenten en gloed-effecten worden aangebracht in de designs.